Enter your email. You will receive a link to reset your password.

Your password was sent!

Sunteți înregistrat. Pentru acces, activați contul cu ajutorul link-ului primit la adresa de email. Acest link este activ 24 de ore.

Back

3 lucruri de analizat înainte de a lansa o promoţie

Tentaţia de a face oferte pentru sărbători este evidentă, dar chiar înainte alergaţi şi reduceţi preţurile, este important opriţi şi planificaţi întregul proces. Stabilirea obiectivelor pentru a avea beneficiile selectate – trei lucruri pe care le analizaţi.

Vacanţă de vara este la mijloc, dar reclamele anunţă campanii ‘înapoi la şcoalăcare au fost acum mult timp deja cocoţate pe vitrinele magazinelor. În apogeul verii,cu un sentiment şi miros ascuţit se poate detecta mirosul sărbătorilor care se apropie ce anunţă atât toamna cât şi operaţiunile care urmează asociate cu marile sărbători, aproape ca merele şi mierea de albine.

Tentaţia de a face oferte speciale pentru campanii înapoi la şcoală, vacanţe, Cupa Mondială sau orice alt mare eveniment de sezon este enormă într-un moment în care piaţă este puternică. Tentaţia creşte şi mai mult atunci când piaţă este slabă. Un sondaj de opinie realizat de către Consiliul Consumatorilor şi publicat în iunie a dat evaluarea finală cu privire la proprietarii de afaceri şi clienţi deopotrivă – costurile exorbitante au declanşat o schimbare fundamentală pentru consumatorii din Israel. 70% din participanţi au declarat că au cumpărat mai puţin pentru că preţurile au fost ridicate. Se poate presupune că Sondajul a fost realizat recent, după tulburările cauzate în economie şi că numerele au fost chiar mai mari.

Nevoia de a face faţă clienţilor noi sau existenţi prin intermediul operaţiunilor clare. Dar chiar înainte de a alerga, reduce preţurile şi de a oferi beneficii poate doriţi să vă  opriţi să realizaţi planul bine pentru asigurarea unui profit maxim. Deci, care sunt cele trei etape de bază pentru construirea unei campanii de succes? Pe scurt: stabilirea obiectivelor, segmentarea audienţei (strategia) şi selectarea stimulentelor sau promovarea corespunzătoare. Acum hai să mergem mai departe în jos.

Stabilirea obiectivelor sau ceea ce doriţi să realizezi?

Marcaţi aceste obiective bine pe care doriţi să le realizaţi prin operaţiunile viitoare înainte de a trece la acţiuni. Scopul final este, desigur, motivul principal – economic,încercaţi să stabiliţi o ţintă unde doriţi să ajungeţi. Acest obiectiv va fi derivat din bugetul, timpul şi instruirea angajaţilor, toate planificate pentru investiţia în promovare.

Dacă aveţi informaţii colectate de la operaţiunile similare efectuate în trecut, ar trebui să încercaţi să va bazaţi pe ele atunci când încercaţi să marcaţi obiectivul economic. În plus faţă de obiectivul de bază al creşterii veniturilor trebuie să fie plasat un obiective secundar, cum ar fi: expunerea clienţilor existenţi la noi produse, colectarea de informaţii vitale ale clienţilor (adrese de e-mail), Like’uri pe pagină de Facebook a afacerii dvs. sau altele.

Direcţionaţi efortul dumneavoastră

Promoţiile pot stimula veniturile în timpul perioadelor de lente şi creşte numărul tranzacţiilor prin transformarea clienţilor unici în clienţi noi stabili, prin atragerea de noi clienţi de la concurenţă, prin educarea clienţilor activi să să cumpere altfel. Dar rareori se poate realiza atingerea tuturor acestor obiective simultan. Ca urmare, trebuie să decideţi care dintre următoarele obiective are cea mai mare importanţă astfel încât să puteţi direcţiona efortul:

  • Clienţii să cumpere mai frecvent, în volum mai mare sau să fie atraşi de ofertele de noi şi diferite?
  • Doriţi să atargeti noi clienţi?
  • Doriţi să transformaţi clienţii pasivi în clienţi activi dându-le o şansă să încerce magazinul dvs iar?
  • Doriţi să stimulaţi vânzările în timpul lent, în anumite zile sau sezoane?

După o analiză completă, definirea audienţei şi setarea schimbării pe care doriţi să o realizaţi, întrebaţi-vă această întrebare: Dacă oferiţi un stimulent limitat în timp, clienţii vizaţi vor răspunde? Dacă este aşa, continuaţi cu pasul următor.

Plănuiţi stimulentele dvs.

Un bine gândit plan de promovare orientat în mod corespunzător către clienţi solicită comerciantului să ia măsuri prin oferirea unul dintre aceste stimulente:

  • Economiile de preţ, inclusiv reduceri, cupoane sau oferte cu valoare adăugată
  • Mostrele sau prezentările oferă modalităţi cu risc scăzut pentru a încerca noi produse sau servicii
  • Evenimente sau experienţe care generează mult public, entuziasm, vânzări, publicitate

Pe măsură ce vă decideţi cu privire la stimulente, păstraţi aceste fapte în minte:

Ofertele de preţ trebuie să fie suficient de puternice pentru a obliga, dar destul de rezonabile pentru a menţine afacerea dvs. pe profit. Evitaţi reduceri de 10-20%, dar, de asemenea, evitaţi reduceri foarte profunde, cu excepţia cazului în care promovaţi un lider pe piaţă sau dacă doriţi să atrageţi noi clienţi de valoare.

Cupoanele aduc întotdeauna o revenire a pieţei, ceea ce înseamnă că sunt extrem de populare în aceste zile. Chiar tinerii consumatori şi cumpărători bogaţi – grupuri care evita în modtradiţional cupoane – ajung să le folosească. Cupoane imprimate au în continuare cea mai largă circulaţie, dar cupoane virtuale distribuite pe site-uri web şi prin e-mail, oferă un mod grozav de a testa ofertele de preţ cu prietenii, colegii si familia. Astfel, înainte de a suporta costurile de promovare/ imprimare a ofertei pe scară mai largă prin intermediul altor canale media testaţi varianta online.

Mostrele merg pentru toate tipurile de afaceti pentru că lasă clienţii să le testeze înainte de cumpărare. Cheia este să testaţi produse care sunt bune şi să repetaţi procesul.

Afacerile bazate pe on-line trebuie să promoveze mostre gratuite proeminent într-un efort de a atrage link-uri, vizitatorii site-ului, înregistrări şi publicitate. Ele pot fiî nceputul unei relaţii prospere cu clienţii noi.

Comercianţii se pot transforma mostrele în evenimente de promovare. Un exemplu foarte bun: Estee Lauder lucrează cu comercianţii pentru a oferi femeilor gratuite mini-makeovers care se termină cu fotografii ale clienţilor (pe un fundal Estée Lauder). Acestea sunt apoi trimise prin e-mail participanţilor pentru a fi utilizate pe paginile lor din reţele sociale.

Întreprinderile de servicii ar face bine să dea mini versiuni ale ofertele lor.Exemplu, 5 minute de masaj gratuit sau o oră de consultaţii pentru decorarea casei. Astfel pontenţialul client câştigă încredere în timp ce primeşte.

Evenimente şi experienţele atrag clienţii când sunt sărbători, lansări de produse, apariţii speciale sau prezentări, şi alte activităţi care combină divertismentul cu mărci şi prezentări de produse. Când găzduiţi un eveniment, asiguraţi-vă că mergeţi până la final. O jumătate de inima, un eveniment sărac este mai rău decât nici un eveniment aşa că faceţi planul , decoraţi, instruiţi personalul şi promovaţi-l în avans.

În concluzie, cum orice aspect este diferit în rularea unei afaceri, pentru planificarea operaţională a campaniilor ‘ înapoi la şcoală’ sau cele generale trebuie să acţionaţi pentru a formula un plan de acţiune care ia în considerare toată imaginea de ansamblu (obiective şi strategi), precum şi detalii din viaţă de zi cu zi, şi nu doar capriciile de moment.

Articolul se bazează pe acest articol luat din Antreprenor.

| 20/09/2016

Încearcă astăzi Bina Smart Business în magazinul tău.

Începe perioada gratuită