Enter your email. You will receive a link to reset your password.

Your password was sent!

Sunteți înregistrat. Pentru acces, activați contul cu ajutorul link-ului primit la adresa de email. Acest link este activ 24 de ore.

Back

5 greseli comune in publicitatea pe retelele sociale

Ai site-ul frumos proiectat și plin de produse valoroase. Ai pagini Facebook si profile Instagram. Pagina de profil e acolo. Dar clientii plătitori care vin la tine de pe rețele sociale? Nu sunt. În cazul în care acest scenariu descrie starea reală a magazinului tau online, nu esti singurul.

Mulți proprietari de site investesc timp și bani, promovându-se pe diferite rețele sociale, dar nu reușesc să beneficieze de rambursarea corespunzătoare a acestei investiții. Concluzia lor este, de obicei, ceva din stilul Facebook nu lucreaza pentru mine sau “Clienții mei nu se afla acolo”. În practică, între 4,5 și 5 milioane de israelieni cu vârste cuprinse între 18 și 65 sunt utilizatori de rețele sociale, potrivit datelor Facebook. Acest lucru înseamnă că, dacă clienții dumneavoastră pensionari sau soldați – ei sigur  au deschis un profil de utilizator la Mark Zuckerberg and Company. Deci, de ce publicitatea nu funcționează? Următorul ghid vă va ajuta să înțelegeți greșelile comune care se fac și să le corectati.

Publicul corect

23

Unul dintre principalele motive pentru care este dificil de a face ca vizitatorii site-ului afacerii tale, care provin din retelele sociale, sa devina cumpărătorii punând detaliile cardului de credit pe pagina de plata, este ca s-a adus la site-ul tau mulțimea nepotrivita. Nu contează cât de încrezător sunteți ca ofertele dvs. de produse sunt pentru toată lumea – de fapt, fiecare afacere și chiar fiecare produs are un public țintă distinct și e important să știi care e al tau. Începând cu intervalul de vârstă, trecand prin interese si secțiuni demografice transversale, revin-o sa iti faci o caracterizare a cumpărătorului dumneavoastră potențialul – în primul rând, în general, și apoi pentru sectiuni pe grupe de produse. Așa că, atunci vei plati anunțuri administrate  de rețelele sociale , acestea sa știe să vorbesca cu publicul potrivit, si sa ii pierdem pe cei care niciodata nu vor fi clientii tai.

 

Pagina de destinație e corecta

Aterizarea celor ce navigheaza pe pagina de start a site-ului tau este o concepție greșită comună care editorii se repeta din nou și din nou. Este important să se fie trimis internautul la un site care să-l motiveze la acțiune. În calitate de proprietar al site-ului de e-commerce ar trebui să te intrebi, dacă vrei să aterizeze utilizatorul de pe pagina care se adună un număr de produse identice de același tip (de exemplu – categoria Pagina de tocuri inalte sau pagina de produs : negru toc inalt,  model de pantof 123). Utilizatorul trebuie să aterizeze pe o pagina pe care acțiunea ii este clară. El poate caută produse relevante in drumul sau spre Kenya. Se recomanda sa alegeti  diverse opțiuni pentru paginile de destinație și de a observa unde cumpără mai mult utilizatorii: pe o pagină de categorie sau pe o pagina de produs.

 

Promovare platita

Dacă sunteti înregistrați pe Facebook sau Instagram și așteptati cu răbdare ca achizițiile să vină, va trebui să așteptati o lungă perioadă de timp și sa suferiti o scădere de vânzari. Expunerea la posturi organice (sau libere) e, în general, scăzuta. In ultima instanta, pentru a obține o expunere serioasă pe rețelele sociale, aproape întotdeauna trebuie să plătiti. Mai mult decât atât, plata vă va permite să selectați carui public sa se adreseze. Toate rețelele sociale, în primul rând Facebook și Instagram, ofera agenților de publicitate instrumente puternice pentru segmentarea precisă a publicului. Agentul de publicitate care cunoaște cum sa se foloseasca  de aceste pârghii/ instrumentele pe care rețele sociale i le pun la dispoziție,  se va bucura de o rambursare foarte profitabilă a investiției sale.

 

Rularea pe termen lung

La fel cum nu visezi sa faci o cerere in  căsătorie la prima intalnire, astfel nu există nici un motiv sa astepti de la cineva care este  expus prima dată la oferta  magazinului tau  sa cumpăre ceva imediat și acum. Studiile arată că, clienții trebui să fie expusi la un brand de mai multe ori, uneori chiar mai mult de 10 ori, înainte de a lua o decizie de cumpărare. Prin urmare, ar trebui să încercați să construiti o relație cu publicul țintă, sa reaprinzi  torța pentru spectatorii tai in context pozitiv, cu un conținut care îi va interesa. Acest lucru  va construi încrederea în brand-ul tau și în cele din urmă va fi mai ușor sa ii convertesti sa cumpere. Cum se face acest lucru? Creem un plan pentru a potrivi conținutul ofertei la caracteristicile publicului din prima secțiune, răspundem la întrebările și cererile de pe pagina noastră de Facebook, solicitam vizitatorilor opinia lor cu privire la diverse produse sau caracteristici ale  site-ului, depunem eforturi pentru a promova o comunitate careia sa ii vindem.

 

Fă-i să se întoarcă

De obicei, cei care cred că publicitatea pe rețelele sociale nu funcționează simt asta pentru că nu înțeleg natura acestor platforme de navigare. Imaginați-vă următoarele două situații: derulați Mesajele de pe lanterna de pe Facebook și căutați ceva pe Google. Diferența dintre cele două stări psihologice este clara – intr-o situatie esti un utilizator pasiv care este expus la diferite oferte; a două este activă, se expune iar în mod activ la un conținut pe care l-a căutat. Diferența psihologica dictează natura publicității pe platforme diferite.

 

Numele meu

E puțin probabil ca cel care întâlneste pe Facebook anunțuri, face click pe aceasta de prima dată cand este expus la aceasta. Trebuie să ne intoarcem si sa „vorbim” cu el din nou și din nou , pana cand mult visatul click il va duce la site-ul Dvs. Expunerea repetată va ajuta să atrageti atenția utilizatorului, și să se ridice deasupra „zgomotului” fără sfârșit la care a fost expus pe rețele sociale.

Pe de altă parte, sa ne aducem aminte de faptul că expunerea repetată prea des sau la intervale prea mici de timp, poate avea si ea  prețul ei: aceea de a crea o formă de antagonism la internauti. Pentru a face față acestei situații, este important să publice conținuturi fin variate (nu contează dacă este vorba despre o postare sau anunț), catre un public bine ales, și să studieze în profunzime rezultatele – ceea ce  ne conduce la secțiunea următoare.

 

Testaţi-vă

Unul dintre marile avantaje ale lumii digitale este că totul este măsurabil. Deci, pentru a obține rezultatele la care aspiri, trebuie să se măsoare, să se evalueze și să se învețe din orice acțiune pe care ați luat-o. Cine crede că „poate trage fix la tinta” inca de la primul anunț publicat a greșit cu asupupra de masura. Marketing –ul efectiv eficient pe retelele sociale necesită monitorizare și învățare constantă – chiar și atunci când rezultatele sunt excelente. Utilizați instrumentele, pe care le ofera o lume digitală, de la datele ce pot fi aflate din orice publicitate si pana la o analiza se poate face cu ajutorul Google Analytics sau alte platforme similare, pentru a continua să înveți, iar afacerea să crească și să se dezvolte.

 

Inainte de despărțire

Traficul de pe rețelele sociale ar putea să fie responsabil pentru o mare parte din canalele de venit de pe site-ul tau. Corecta segmentare a publicului și crearea unui dialog cu acest public te va conduce la atingerea scopului tau. Pentru asta e nevoie de ceva timp si de investiții  de bani pentru a ajunge în țara promisă, dar odată ce ajungi acolo nu te uita înapoi.

| 19/01/2017

Încearcă astăzi Bina Smart Business în magazinul tău.

Începe perioada gratuită