Enter your email. You will receive a link to reset your password.

Your password was sent!

Sunteți înregistrat. Pentru acces, activați contul cu ajutorul link-ului primit la adresa de email. Acest link este activ 24 de ore.

Back

5 trucuri pentru a creşte profitabilitatea dvs. în afacerile mici

Sunt vânzările dezamăgitoare? Avem idei care vă pot ajuta să puneţi mai mulţi bani în cont

Regulă fundamentală de afaceri într-o economie capitalistă este că ‘ dacă nu poţi produce profit, atunci nu poţi supravieţui’. Mulţi proprietari de afaceri mici se întreabă de ce vând atât de mult în raport cu concurenţa, dar încă se luptă pentru a vedea profitul adecvat. Ei bine, la această întrebare se poate răspunde cu clişeul comun de afaceri cât şi de finanţe personal: “Nu e ceea ce faci, ci mai degrabă cum să păstrezi ceea ce defineşte succesul financiar”. Singura modalitate de a creşte cu adevărat profitul este de a evalua afacerea dvs.şi de a determina modul în care poţi creşte partea de venituri din vânzările pe care le păstraţi.

Comuna greşeală făcută adesea de către proprietarii de afaceri mici atunci când câştigă profituri reduse caută doar răspunsul la o întrebare: “Cum pot păstra creşterea vânzările mele?”. În realitate, creşterea profitului este realizată în 2 moduri – reducerea de cheltuieli (costuri) şi creşterea veniturilor (de vânzare). Să aruncăm o privire la cele 5 strategii pentru realizarea cu succes ale celor două moduri definite:

1.Scăderea costurile directe
Costurile directe sunt cheltuielile care apar pe baza declaraţiilor de profit şi pierderi în fiecare lună. Acestea sunt cheltuieli corporatiste de care suntem absolut conştienţi, aşacum le plătim fizic la o anumită scadenţă periodică.

Primul mod de a reduce costurile directe pentru bunurile dvs. vândute este de a negocia cu furnizorii. Trebuie să dezvolţi o relaţie reciprocă avantajoasă cu furnizorii în timp ce au evaluat afacerea dvs. şi sunt dispuşi să mute un inch sau doi la preţuri pentru a vă ajută să realizaţi o marjă de profit mai mare.

Al doilea mod de a reduce costurile este prin reducerea inventarului, mai bine cunoscut sub numele de “control de stoc”. A ţine pasul cu inventarul şi cunoaşterea de ce produse ar trebui sau nu poate să îmbunătăţească marjele. Unii proprietari de afaceri mici comandă inventar arbitrar şi nu folosesc toate datele atunci când decid cu privire la cantităţi. Un sistem POS solid cu capacităţi mari de gestiune a stocurilor şi de raportare avansată vă va ajuta substanţial la stabilirea unde să tăiaţi sau nu.

A treia faza de reducere a costurilor directe este reducerea costurilor de operare. Mulţi proprietari de afaceri presupun că acestea sunt obligatorii şi nu pot fi compromise. Adevăruleste că există aproape întotdeauna o soluţie pentru a salva costurile -variind de la telecom, web hosting, echipamente, cheltuielilor mărunte cum ar fi hârtie, tapiţerie şi veţiobserva impactul general asupra afacerii dvs.

2.Diminuarea costurilor indirecte
În timp ce costurile indirecte- cum sugerează şi numele- sunt greu de recunoscut, ele rănesc de asemenea profitul. Acestea sunt cheltuieli necorporatiste de care ar putea să nu ne dăm seama imediat, dar au un impact major asupra registrelor contabile.

Două astfel de exemple de costuri indirecte care pot scădea substanţial creşterea profitului sunt deşeurile şi variaţia. Să ne uităm la un exemplu pentru urmărirea deşeurilor: Dacă o brutărie coace pâine proaspătă şi produse de patiserie în fiecare dimineaţă şi trebuie să arunce tot ceea ce nu se vinde la sfârşitul zilei, atunci trebuie să urmărească atent valoriile medii vândute pe zi pentru a determina cât de mult să prepare în fiecare dimineaţă şi pentru a reduce astfel cantitatea aruncată (deşeuri). În magazinele cu amănuntul, variatia este o metrică importantă pentru a urmări, de asemenea. Variaţia este diferenţa dintre inventarul reflectat pe rapoarte şi suma reală din magazin (contabilitate pentru lipsa sau elemente furate). Cu cât aceste statistici sunt urmărite, cu atât mai uşor este de a reduce costurile asociate.

Un alt cost indirect pentru multe întreprinderi mici vine sub formă de erori ale angajaţilor. Dacă angajaţii fac greşeli cu sume incorecte în casa de marcat sau că proprietar dai lucruri clienţilor în semn de recunoastinta pentru greşelile făcute de angajaţi, atunci afacerea ta suportă un cost implicit – fie că este vorba de produse făcute cadou sau greşeli ale angajaţilor acestea dau o probabilitate sporită clientului de a nu reveni la magazin. Găsi modalităţi de a reduce toate aceste evenimente pentru a ajuta la creşterea profitului dumneavoastră.

3.Crește vânzările

Când proprietarii de afaceri se gândesc la moduri de a creşte valoarea totală de profit pe care o iau acasă, în mod automat ceea ce se întreabă automat este – “cum pot vinde mai mult?!”. Ne vom uită la creşterea vânzărilor prin 2 puncte de vedere: obţinerea mai multor vânzări cu angajaţii dumneavoastră şi extinderea canalelor de distribuţie pentru a impulsiona vânzările.

Primul mod de a creşte vânzările este prin monitorizarea performanţelor angajaţilor şi de a găsi noi modalităţi de a obţine vânzări mai mari. Trainingul de vânzări, dacă este posibil, este o modalitate foarte bună de a realiza acest lucru. Stimularea este un alt mod de a motiva angajaţii dumneavoastră să crească efortul lor şi să obţină rezultate mai bune în vânzări. Crează concursuri pentru a motiva şi recompensa.

Al doilea mod de a creşte vânzările este prin căutarea de noi canale de distribuţie şi publicitate. Intensifică eforturile de marketing în social media, conţinutul online şi SEO. Concentrează-te pe extinderea bazei de date şi atragere de noi clienţi.

4.Creşterea mediei de vânzări

i.Nu trebuie neapărat să crească vânzările cu un număr astronomic pentru a stimula veniturile şi profitul. Mai degrabă decât concentrându-ne exclusiv pe creşterea numărului de vânzări realizare, de asemenea, focusaţi-vă pe creşterea valorii medii a fiecărei vânzări. Aceasta este o oportunitate pe care marea majoritate a proprietarilor de afaceri mici o trec cu vederea. Există mai multe moduri în care puteţi creşte vânzarea medie:

-Instruiţi personalul pentru ‘Upsell’: Strângeţi mai multe venituri din fiecare oportunitate de vânzare prin instruirea/educarea angajaţilor dumneavoastră de a sugera şi oferi elemente suplimentare clienţilor la momentul vânzării. Încercaţi stimularea angajaţilor cu diferite concursuri. De exemplu, puteţi crea un concurs “persoana cu cea mai mare vânzare medie în această săptămâna primeşte un premiu” sau “persoana care poate vinde produsul x, împreună cu produsul y de cele mai multe ori în această luna primeşte un bonus”.

-Încercaţi soluţiile incluse: Aţi putea descoperi că unii clienţi vor găsi o nevoie de a cumpăra un produs atunci când este cuplat cu un alt produs. Oferind un mic discount pentru un asemenea pachet ambalat poate ajuta în mod substanţial deoarece vă poate permite să scăpaţi de un produs de pe raft care altfel nu s-ar vinde uşor.

-Creşteţi preţurile (cu moderaţie): creşterile de preţuri mici uneori pot stimula vânzarea medie fără a pierde clientul complet. Dacă este un produs de prim rang, probabil crescând preţul un pic nu va afecta numerele de vânzări.

5.Analiza marjelor de profit

Utilizaţi date şi analiză, analiză, analiză! Fiecare etapă de mai sus, implicit cere aceasta pentru a maximiza rezultatul. Iată câteva exemple generale de modul în care puteţi analiza scenarii de profit specifice:

Dacă aveţi elemente care au o marjă de profit ridicată şi tind să zboare de pe rafturi, atunci ar trebui să aveţi angajaţi care să se concentreze asupra lor! Aceste elemente sunt atâtgeneratoare de profit relativ ridicat per unitate şi vând bine. Cu elementele care au o marjă de profit redusă, dar zboară de pe rafturi puteţi reduce costurile – cum ar fi costurile cu furnizorul, de transport la magazin, etc. Dacă nu este necesară nici o cameră de manevră puteţi încerca ,de asemenea, creşterea preţului uşor deoarece este un element popular carese vinde bine.

Acum, să ne uităm la unele elemente care nu se vând atât de bine. Dacă aveţi elemente care au o marjă de profit ridicată, dar pur şi simplu nu se vând de mult gândiţi plasarea lor înmagazin. Poate dacă le expuneţi un pic mai proeminent pentru clienţii dumneavoastră prin plasarea lor la intrarea sau mai aproape de casă atunci vor funcţiona mai bine. De asemenea,instruiţi angajaţii să se concentreze mai mult asupra lor impingandu-le la clienţii. Elemente care nu vând bine şi au o marjă de profit redusă sunt cele pe care trebuie să le evitaţi.Asiguraţi-va că le minimalizaţi sau chiar scăpaţi de ele cu totul. Ele nu generează mai mult profit şi de asemenea, nu aduc venituri mari că rareori se vând. Reduceţi suma pe care oaveţi în stoc sau opriţi comercializarea lor.

Există mai multe exemple, dar fără analiza propriu-zisă, nu vei şti de unde să începeţi.

Încearcă astăzi Bina Smart Business în magazinul tău.

Începe perioada gratuită