Enter your email. You will receive a link to reset your password.

Your password was sent!

Sunteți înregistrat. Pentru acces, activați contul cu ajutorul link-ului primit la adresa de email. Acest link este activ 24 de ore.

Back

Furtul din magazin: despre prevenire și modul in care il tratezi

Furtul din magazin este o problemă serioasă pentru comercianții cu amănuntul – de fapt, 40% din deprecierea magazinului poate fi din cauza furtului de produse de către clienți, potrivit unui studiu efectuat în 2014 în Statele Unite ale Americii de către National Retail Federation. Deci, cum să te raportezi / sa te ocupi de aceste prejudicii de venituri? Avem cateva idei pentru tine.

Cel mai bun antidot – prevenirea

Cel mai bun mod de a face fata la furtul din magazine este prevenirea lui. În acest scop, există unele tactici simple, dar eficiente, care ar putea fi adoptate:

Instalarea de măsuri adecvate de siguranță

20

Instalarea  ideala de camere video la sediul Dvs. de afaceri va atinge două obiective – un factor de descurajare psihologic pentru potențialii hoți ce pot fi observati de camerele de luat vederi și înțelegerea faptului că acestea documentate reprezinta probe pentru activitățile lor ilegale. Nu aveți nici un buget pentru camerele de securitate? Avertizari  corespunzătoare la intrarea si la ieșirea din magazin și/sau în camerele de proba poatefi foarte eficientă la indepartarea potențialilor hoți. Vrei mai mult? Există proprietarii de magazine care au instalat oglinzi in părți strategice ale magazinului, iar  acestea ajuta pentru a se asigura că nu vor exista puncte moarte/oarbe, în care clienții pot face tot ce doresc, fără a fi văzuti.

Un serviciu pentru clienți competent și usor accesibil

Instrumente, cum ar fi camere, oglinzi sau avertizoare sunt excelente, dar, pentru a minimiza incidentele de furt trebuie inhamata toata echipa la problema asta. O modalitate de a face acest lucru este de a instrui vânzătorii de la magazin sa intampine clientii cu un salut, de îndată ce acestia intră în magazin. Dincolo de faptul că atenția personală este in vanzari o componentă majoră, această tactică poate submina siguranta potențialilor hoți – odată ce ei știu că cineva treaz le-a observant prezenta de la început, e mai puțin probabil să acționeze. Jay Gourevitch, proprietarul ArcadiaNYC Cowra, a scris intr-o postare că el a încercat să lupte cu furturile  urmărind “ menținerea unui câmp deschis de vizibilitate clară, astfel încât clienții să știe că noi ii putem vedea în orice moment. Mai important, ii interpelam pe toți cei care au intrat in magazin – fiecare client trebuie să fie salutat cu un zâmbet și un salut, invitația de a pune întrebări sau să i se ofere ajutor – in cel mult 10 secunde din momentul în care a intrat pe ușă, fără excepție. Chiar in cazul în care clientul vorbeste la mobil inca il salutam în speranța de a-l face sa reactioneze”. Gourevitch nu este multumit doar cu atat, el și -a instruit personalul său să se adreseze clientilor  încă o dată în timpul șederii lor în magazin. În cazul în care clienții sunt în căutarea pentru un anumit produs, vor încerca să ofere o informație folositoare și scurtă in legătură cu acesta, cum ar fi, de exemplu, “această vaza este facuta manual”. Acest lucru permite clienților să pună întrebări și din punctul de vedere al prevenirii a pierderilor se emite mesajul că noi știm că  ei sunt interesati de un anumit produs sau îl iau in maini.

Recunoasterea semnelor

O altă modalitate de a implica personalul in razboiul cu furturile este de a învață vânzătorii de a identifica hoții. Semnele de comportament suspect includ:

  • Evitarea contactului vizual;
  • Hoțul priveste personalul  și nu produsele din magazine;
  • Intrarea și ieșirea din magazin fără a finaliza o achiziție;
  • Purtarea hainelor lungi, largi și grele precum paltoane sau jachete in zile caldicele sau calde;
  • Cine a intrat cu un grup mare de oameni.

Intr-un post publicat, CEO al V-Point Security Inc., adaugă alte puncte importante. Unchiul Peck de la BizmakeBiz recomandă să se acorde o atenție la limbajul corpului clienților în magazin. Potrivit lui, un hoț încearcă să creeze impresia unui interes autentic fata de  produse – dar, de fapt, el încearcă să înțeleagă aranjamentele de securitate de la magazine.  De obicei, monitorizarea atentă și menținerea contactului vizual cu suspectul sunt suficiente. Va realiza ca furtul nu va reuși, si isi va încerca norocul altundeva.

Păstrați-un magazin ordonat

Un magazin care nu este mentinut ordonat ii face pe hoți să lucreze mai ușor și face mai greu de identificat, atunci când ceva lipsește. Prin urmare, aceasta recomandare de bază este importantă – aveți nevoie sa păstrati un  magazin ordonat în orice moment. Aranjati produsele in asa fel incat sa fie ușor de recunoscut dacă lipsește ceva.

Cum să tratam hoții

Uneori, chiar și cele mai bune măsuri de descurajare si atentionare  nu-i descurajeaza pe hoții determinati. Deci, ce ar trebui să faci în cazul în care ai prins de un hoț? Raspunsul depinde de mai mulți factori, inclusiv locația și dimensiunea magazinului, pretul produsului furat, etc – cu toate acestea am adunat câteva reguli “ale degetului mare” pentru a vă ajuta să va descurcati in situația asta delicată:

Să stabilească ca situatia e reala. In cazul în care aveți de gând să prindeti un hoț, trebuie să vă asigurați că există motive certe pentru acest lucru. Asta înseamnă că tu sau cineva din echipa ta a vazut un hoț ca ia marfa și să încerca să părăsească magazinul fără să plătească.

Confruntarea cu hoțul – dacă vă decideți să va confruntati cu suspectatul de furt apropie-te de el la ieșirea din magazin. Un expert de securitate Chris A. MacGooi recomandă să nu faci asta singur. Trebuie să ai un avantaj numeric fata de hoț, de cel puțin o persoană. Un om in plus previne în mod normal, ca suspectul să se lupte sau să încerce să scape. Dacă hoțul este o hoața, este mai bine să fiti însoțit de o lucratoare din echipă. De asemenea, MacGooi recomanda sa ii spui ce anume va da  autoritatea de a reține o persoană, de exemplu: “Sunt proprietarul magazinului și vreau să vorbesc cu tine despre cele două sticle de vin din servieta ta”. In următoarea etapă este recomandat să încercați să obțineți înapoi bunurile, astfel încât să puteți demonstra că furtul a avut loc – înainte de a retine hoțul. In postarea sa, Peck subliniază faptul că “in nici caz sa nu folosesti forta violența împotriva suspectului “, și recomandă să nu se faca acuzatia de furt in public.

Condu hoțul înapoi la magazin. Poate vrei ca mai mult de un membru al personalului să te însoțească pe tine și hoțul tău, astfel încât să fii sigur că nu va fugi. Odată ce vă aflați în magazin, verificați-l pentru a vedea dacă hoțul nu mai are si alte produse suplimentare care fac parte din magazin și apoi socoteste suma furată.

Pasul următor depinde politica magazinului in aceast domeniu. Anumite magazine aleg să dea în judecată și să implice poliția, în unele cazuri, comercianții cu amănuntul aleg să se multumeasca cu returnarea bunurilor și expulzarea hoțului din magazin. Nu contează care e politica dumneavoastră, pentru a evita confuzia sau greșeli. asigurați-vă că angajații tai o cunosc.

| 18/01/2017

Încearcă astăzi Bina Smart Business în magazinul tău.

Începe perioada gratuită