Enter your email. You will receive a link to reset your password.

Your password was sent!

Sunteți înregistrat. Pentru acces, activați contul cu ajutorul link-ului primit la adresa de email. Acest link este activ 24 de ore.

Back

Secretele oamenilor de succes mai productivi de zi in zi

Observatorului de pe margine, i se pare că majoritatea oamenilor de succes, directorii generali și președinții marilor  companii de top din lume combina sarcinile lor de program cu o infinita grație de balerină. In realitate imaginea este alta. Calea spre a îmbunătăți productivitatea sa personala de zi cu zi, este fara sfarsit – chiar și pentru cei care sunt în partea cea mai de sus a scării.

La sfârșitul anului 2015, LinkedIn s-a adresat unora din cele mai bune minti de lider de afaceri internaționale și le-a cerut să împartă cu membrii rețelei “trucurile” pe care îi ajută să gestioneze totul. Răspunsurile au oferit o privire fascinantă asupra modului propriu de gandire al unora pentru care fiecare minut este în valoare de o mulțime de bani. Taie și salveaza.

Richard Bronson: impatimit  al acuratetii/ exactitatii

22

Fondatorul legendar al Virgin Group, cunoscut tocmai din cauza comportamentului spontan și neconvențional recomandă exactitate, punctualitate. “Dacă doriți să fiti mai productiv de la început – soseste la timp”. Potrivit lui Branson, punctualitatea exprimă respectul pentru ceilalți pe de o parte și îl ajută să se tina de programul său de zi cu zi pe de altă parte. “Punctualitatea nu înseamnă că trebuie să invarti totul în jurul valorii de timp. Am găsit întotdeauna timp pentru a exercita – windsurfing, tenis, motociclete – și să petrec timp cu oamenii pe care îi iubesc. Punctualitatea înseamnă a organiza timpul în mai eficient mod”.

Ce faci atunci când intalnesti un obstacol, cum ar fi blocajele în trafic? Branson spune ca si in astfel de cazuri el face tot posibilul pentru a ajunge la întâlniri la timp. In Postarea publicata pe LinkedIn Miliardarul a amintit un caz în care era pe drum spre Fox News pentru un interviu si era un blocaj fără sfârșit în Manhattan. “M-am uitat pe fereastră la mașinile care stateau, am privit pe fereastra masinile insirate una dupa alta, am sărit de pe scaunul din față și am început să alerg de-a lungul Sixth Avenue. Când am văzut firma Fox am intrat în hol și am început să bat la fereastră. Am ajuns cu un minut înainte de timpul anuntat”. Branson subliniază faptul că precizia nu înseamnă păstrarea stricta a unui calendar aglomerat.  “Ideea este de a ști cum să delegi responsabilitati, să organizezi și să comunici in mod eficient “.

 

Tony Robbins: Uita de lista ta de sarcini

“Cea mai mare problemă cu lista de sarcini este ca, concentrarea pe aceste sarcini nu garantează dezvoltarea”, scrie Tony Robnis, autor și lector popular. “O listă de sarcini te asigura/ promite ca te tine ocupat, si desigur, există si un anumit sentiment de satisfacție la ștergerea sarcinilor ; dar vi s-a întâmplat că ați șters toate sarcinile din listă și încă sa aveti sentimentul că nu s-a înregistrat nici o realizare semnificativă “?

Deci, care este soluția lui Robbins? Sa recalculeazi din nou traseul, și să te concentrezi asupra rezultatelor semnificative pe care doriți să le atingeti, mai degrabă decât pe sarcini specifice. “Este important să înțelegem in modul cel mai clar ce anume doriți “, scrie Robbins”.  Cu cât este mai clar să știi ce vrei, cu atat  este mai ușor să-l obtii, pentru că vă veti putea concentra toate activitățile în realizarea scopului”.

După ce v-ați definit obiectivele, Robbins vă propune sa va opriti, și sa înțelegeti de ce ai ales aceste tocmai aceste obiective și nu altele. “Dacă aveți un motiv suficient de puternic și scopul este destul de important, veți găsi calea de a reveni cu ea”. Următoarea fază a planului de acțiune, dupa Robbins, este stabilirea unui plan de acțiune. “Planul de acțiune este o detaliere a etapelor sau a acțiunile pe care ar trebui să parcurgi pentru a-ti atinge obiectivul. În cazul în care un set de acțiuni nu funcționează, un altul va izbandi. “

 

Neil Blumenthal: Asigurați-va ca sedinta e eficienta

Neil Blumenthal, fondatorul, partenerul si directorul executiv al mărcii americane de ochelari Warby Parker, a găsit ca întâlniri fără sfârșit ii sufoca programul. “Trucul meu numărul unu pentru îmbunătățirea productivitatii este de a transforma întâlnirile in  unele concentrate si orientate pe cit e posibil – pentru toti participantii “, spune Blumenthal, care mentioneaza ca participa în medie, la 15 intalniri, în cursul zilei de lucru de 11 ore.

Undeva în 2014, Blumenthal si partenerul sau Dave Gilboa, au decis ca sedintele care au loc în societatea lor nu sunt suficient de eficiente, și si-au acordat un timp pentru a scrie un protocol cu caracter obligatoriu pentru toți angajații Warby Parker. Regulile erau simple:

  1. Ședințele de protocol au fost anulate. În locul lor trebuie să se desfășoare doar reuniuni în cursul cărora se iau decizii.
  2. Toate informațiile relevante cu privire la reuniune se impart, în avans , tuturor participanților.
  3. Toți participanții trebuie să fie familiarizați cu materialele de întâlnire înainte de a intra în sala de conferințe.
  4. laptop-uri sunt lăsate afară.

 

“Toți cei care isi vor verifica Instagram-ul  în timpul sedintei sunt penalizati – sa curățe cuptorul cu microunde din birou cu betisorul pentru urechi”, glumea Blumenthal.” Am constatat ca protocolul detaliat asigura faptul că toți membrii personalului, inclusiv eu, suntem implicati total în ceea ce se întâmplă la întâlnirile și nu doar se pun la curent. Noi trebuie să mergem la fiecare ședință pregatiti, cu datele la zi – si nu acest lucru ar trebui să fie rezultatul sedintei “.

 

  1. Boone Pinkas: totul într-un clasor mic

Magnat de energie din Texas, T. Boone Pinkas a scris pe LinkedIn: “Echipa mea si cu mine suntem mai inundati de note, biletele , rapoarte decât vă puteți imagina – incepand cu datele zilnice de tarifare, trecand prin liste  echipamente  numărate, prognoze meteo și multe altele. Nu există nici un mod în care sa pot procesa aceste informații, de le a gestiona si de a face ceva intr-o zi de afaceri normala”. Soluția lui este simplă – are nevoie doar dosarul sau simplu manila care-l însoțește pretutindeni. In clasor, spune Pinkas in postarea lui, există o mare varietate de documente – de la o analiza referitoare la piața de capital, la analiza noilor tehnologii în domeniul energiei si pana la note personale de la membrilor familiei sau scrisori de mulțumire. “Multumita acestui claser eu transform orice timp mort in timp cu valoare de aur. Sunt foarte bine informat cu privire la aspectele semnificative, iar personalul meu poate partaja documente cu mine și întotdeauna există o surpriză sau două care să imi lumineaze ziua”.

 

Maynard Webb: primitor dar și precaut  

Președintele Yahoo obisnuieste să investească în construirea relatiilor  de incredere, pe de o parte și o constantă verificare a subalternilor pe de altă parte. “Le-am spus ca ma astept de la fiecare la tot ce e mai bun, dar si investesc în avans in anumite metode, care vor asigura că vom realiza scopurile pe care le-am stabilit noi înșine”.

 

Pașii în construirea încrederii și administrarea lor, dupa Webb

  1. Asigurați-vă că oamenii tăi știu ce fac și când
  2. Critica în mod regulat
  3. Incurajeaza-i pe cei din jurul tău să-și exprime preocupările/temerile
  4. Fii disponibil în caz de urgență, dar stabileste un timp pentru aceste probleme, astfel încât să ai timp să faci sarcinile tale curente.
  1. Pune întrebări în loc sa dai comenzi / instrucțiuni

Am aflat că toți cei care au încredere in toate aceastea realizeaza cel puțin de 3 ori mai mult decât o persoana medie, având ca rezultat faptul că eu economisesc tot acest timp, si înmulțiti cu fiecare persoană care are încredere in ecosistemul meu.

| 19/01/2017

Încearcă astăzi Bina Smart Business în magazinul tău.

Începe perioada gratuită