Enter your email. You will receive a link to reset your password.

Your password was sent!

Sunteți înregistrat. Pentru acces, activați contul cu ajutorul link-ului primit la adresa de email. Acest link este activ 24 de ore.

Back

Generatia Z – Obiceiuri de consum pe care trebuie sa le cunosti

S-a vorbit si s-au scris multe despre Generatia Y, dar este timpul sa introducem o noua generatie: Generatia Z, formata din copii de la sfarsitul anilor ‘90 incoace. Cea mai mare parte a sa s-a nascut imediat dupa revolutia tehnologica, deci este o generatie care nu isi poate aminti o lume fara conexiune la Internet. Absolventii generatiei Z aveau doar 10 ani cand a aparut primul iPhone, iar smartphone-urile sunt principalul mod de comunicare pe care il cunosc. Pentru a intelege cum se vinde generatiei Z, trebuie sa intelegem cum gandeste aceasta generatie, ce o intereseaza si cum are loc procesul de cumparare. Trebuie sa-i intelegem stilul sau de viata unic si accentul pe individualism.

Cele 6 puncte care sunt importante pentru generatia Z:

Desi este o generatie complet conectata la tehnologie, generatiei Z ii place in continuare sa viziteze mall-uri si magazine. Pentru a atrage oamenii Z in magazin, comerciantii trebuie sa le ofere o atmosfera tehnologica care include ecrane tactile, Wi-FI, oportunitati pe retelele sociale si construirea unei experiente de cumparaturi integrate in tehnologie. Comerciantii cu amanuntul care isi cheltuiesc bugetul doar pe digital gresesc – Generatia Z cauta experiente tangibile, comunicare fata in fata si atingere umana, dar se asteapta ca magazinul sa „imbratiseze” tehnologia.

Cumpara si pleaca? Nu in generatia Z. Generatia Z se asteapta ca brandurile sa se conecteze si sa dezvolte o relatie intre ele. Acestia sunt consumatori inversunati si increzatori in ei insisi si in ceea ce isi doresc, cauta control asupra experientei lor de cumparaturi si doresc sa fie implicati. De fapt, sunt dispusi sa isi investeasca energia si timpul pentru a comunica cu brandul. Marcile trebuie sa permita comunicarea interactiva intre consumatori, atat pe retelele de socializare, cat si in afara acesteia, pentru a cere opinii, pentru a le oferi posibilitatea de a oferi idei, de a crea evenimente si de a le asculta feedback-ul.

Daca lipseste ceva din aceasta generatie, este rabdare. Generatia Z este obisnuita cu tot ce se intampla acum. Este conectata oricand, oriunde si pe mai multe dispozitive in paralel, in cautarea satisfactiei instantanee. Daca serviciul pentru clienti nu le raspunde repede, ei vor renunta pur si simplu, daca pagina de Facebook nu raspunde in cateva minute – vor renunta, si daca coada este prea lunga – vor pleca. Cauta eficienta, cum ar fi magazinele care ofera livrari in aceeasi zi sau au autoservire.

Comerciantii cu amanuntul trebuie sa se asigure ca aparatura prezenta in magazin este intuitiva si simplu de utilizat. Aceasta generatie nu are rabdare sa astepte daca site-ul este prea lent, aplicatia se blocheaza sau daca nu gasesc cu usurinta ceea ce cauta. Ei cauta o experienta de cumparaturi directa, rapida si, daca nu o gasesc, vor trece pur si simplu la urmatoarea marca. Prin urmare, site-urile web ar trebui sa fie convenabile, usor de navigat, sa permita achizitionarea instantanee si sa creeze o tranzitie lina intre lumea online si cea offline.

  •  Individualism si autenticitate

Generatia Z este o generatie diversa care a invatat sa accepte diferentele si sa aprecieze unicitatea celor din jurul sau, astfel incat membrii Generatiei Z sunt ei insisi – doresc sa se diferentieze de mediul inconjurator si sa creeze o identitate unica. Astfel, imbracamintea care functioneaza in conformitate cu „o singura dimensiune se potriveste tuturor” sau cardul de fidelitate nu ii mai atrag.

Nu mai compromit valorile traditionale ale frumusetii, modelul lor nu este o papusa Barbie 90-60-90 si o reclama de lux care simuleaza viata perfecta. Cauta autenticitate si transparenta, asa ca cei mai buni prezentatori de brand sunt clientii insisi.

  •  O generatie verde si sociala

Generatia Z este foarte constienta de importanta protejarii mediului si a reducerii utilizarii plasticului. Constiinta ei este mai ecologica, iar printre oamenii sai sunt mai multi vegani si vegetarieni decat in orice alta generatie. Aceasta generatie tinde sa achizitioneze produse care nu dauneaza, precum si marci cu o constientizare sociala si ecologica ridicata. Acelasi lucru este valabil si pentru agendele sociale – sunt echitabile, feministe, pro-LGBT si foarte sociale si se asteapta ca si brandurile pe care le plac sa fie.

  • Cautare preliminara

Precum oamenii care cresc cu toate informatiile la indemana, aceasta generatie cerceteaza inainte de a face o achizitie sau cel putin verifica recenziile produsului prin intermediul smartphone-ului. De fapt, ei cauta de obicei produsul pe mobil chiar si in timp ce viziteaza magazinul – asa ca citesc recenzii, compara preturile sau cauta cupoane pentru o reducere.


| 19/10/2020

Încearcă astăzi Bina Smart Business în magazinul tău.

Începe perioada gratuită